Politica de retur Pierrot Decoartiuni, în cazul exercitării dreptului de retragere

1.1 Dacă ați achiziționat un produs prin magazinul online pe care îl puteți accesa la adresa https://www.pierrot.ro („Magazin online”), în calitate de consumator, și v-ați răzgândit, oricare ar fi motivul, vă puteți retrage în termen de 14 zile calendaristice începând din ziua preluării Produsului, fie prin preluarea coletului cu Produsul comandat de la transportator.

 

1.2 În acest sens, va trebui să ne anunțați, în acest termen, asupra deciziei dumneavoastră de retragere printr-un e-mail la adresa office@pierrot.ro , fie prin poștă. În ambele variante sunteți rugat descărcați, să completați și să ne trimiteți Formularul de Retragere. Asigurați-vă că ați citit secțiunea Condiții de Utilizare.

 

1.3 Aveți la dispoziție un termen de 14 zile de la notificarea transmisă către Pierrot Decoratiuni pentru a restitui Produsul complet la Pierrot Decoratiuni. Costurile de retur vor fi suportate de dumneavoastră, cu excepția situației în care Produsul, prin natura sa, nu poate fi returnat în mod normal prin curier.

 

1.4 Produsul trebuie returnat complet, cu toată documentația furnizată și accesoriile incluse, în ambalajul original, împreună cu o copie a facturii de achiziție. Produsele achiziționate ca seturi, trebuie returnate ca seturi. Produsele returnate în mod incomplet sau deteriorate nu vor fi acceptate și nici rambursate.

 

1.5 Dacă ați achiziționat un produs cu motor, pe care l-ați încercat, vă rugăm curățați produsul temeinic înainte de a-l returna.

 

1.6 Orice produs care face obiectul unui retur va fi inspectat de către Pierrot Decoratiuni care va decide asupra conformității returului. Dacă este conform, va fi rambursată totalitatea prețului de achiziție în termen de 14 zile de la recepționarea produsului returnat la sediul Pierrot Decoartiuni și acceptarea deciziei de retragere. Inspectarea/ verificarea conformității se va face în interiorul termenului de 14 zile menționat anterior. Dacă ați beneficiat și de servicii de montaj, vă reamintim că acestea nu sunt servicii standard incluse în prețul Produsului, astfel că nu va fi returnată contravaloarea serviciilor de montaj.

 

1.7 Dacă totuși se constată o depreciere a produsului returnat ca urmare a unei utilizări care depășește o inspecție/evaluare a produsului (alte manipulări decât cele necesare pentru a stabili natura, caracteristicile și buna funcționare, adică manipulări similare celor care pot fi efectuate la achiziție, în magazin) Pierrot Decoratiuni îți rezervă dreptul de a nu rambursa prețul de achiziție în integralitatea sa și să aplice o reținere proporțională cu reducerea valorii Produsului.

 

Pierrot Decoratuni apreciază interesul dumneavoastră pentru compania și produsele noastre. Vă solicităm și vă încurajăm să citiți aceste Condiții de utilizare înainte de a utiliza Site-ul. Utilizând Site-ul vă angajați să respectați Condițiile.

 

 

 

Politica Pierrot Decoratiuni privind returul și schimbul articolelor care prezintă defecte sau neconformități

 

Pentru Produsele achiziționate prin intermediul Magazinului Online, pe durata perioadei de garanție, consumatorii au dreptul de a transmite o notificare către Pierrot Decoratiuni cu privire la orice defecte/ neconformități descoperite și pot solicita remedierea într-un interval de timp rezonabil. Conform prevederilor Legii nr. 449/2003, consumatorul trebuie să informeze Pierrot Decoratiuni despre lipsa de conformitate în termen de două luni de la data la care a constatat-o.

 

Sunt exceptate defectele cauzate de uzura normală de folosință și defectele cauzate de consumator ca urmare a unei, utilizări, întrețineri, manipulări sau depozitări incorecte a Produselor, cu nerespectarea Instrucțiunilor de utilizare. Pentru mai multe detalii consultați secțiunea Termeni și Condiții.

 

Pentru a returna Produsele, trebuie mai întâi să completați formularul de solicitare a returului și să îl transmiteți către Pierrot Decoratiuni, împreună cu o copie a facturii sau o dovadă a achiziției, la adresa office@pierrot.ro.

După ce ați completat formularul de retur, vă rugăm să împachetați toate Produsele pe care doriți să le returnați pe cât posibil în cutiile originale, iar dacă acest lucru nu este posibil, trebuie să vă asigurați că le împachetați în ambalaje rezistente la transport. Produsele achiziționate ca seturi, trebuie returnate ca seturi.

În funcție de opțiunea de retur, urmează să predați Produsele (împreună cu o copie a confirmării comenzii dumneavoastră și formularul de retur) fie distribuitorului desemnat, fie serviciului de colectare (curierului).

La recepționarea Produsului returnat, Pierrot Decoartiuni va inspecta starea Produsului. În conformitate cu Termenii și Condițiile aplicabile și conform prevederilor legale, dacă se constată o lipsă de conformitate a produselor în sensul legii, se va recurge la unul dintre următoarele remedii (a) repararea gratuită oferită de tehnicieni de service autorizați; (b) dacă repararea nu este posibilă (inclusiv cazul în care costurile reparațiilor depășesc prețul inițial de achiziție), înlocuirea Produsului cu un Produs cu specificații echivalente; sau (c) în cazul în care repararea sau înlocuirea nu reprezintă o posibilitate, rambursarea prețului de achiziție, inclusiv a costurilor de livrare.

Pierrot Decoratiuni poate efectua o altă măsură de remediere decât cea solicitată expres de consumator în special atunci când: (i) pentru a efectua măsura de remediere respectivă, Pierrot Decoratiuni ar suporta costuri nerezonabil de mari în comparație cu o altă măsură de remediere la fel de adecvată – raportat la importanța lipsei de conformitate; (ii) o altă măsură reparatorie ar putea fi realizată de Pierrot Decoratiuni fără niciun inconvenient pentru consumator – raportat la importanța lipsei de conformitate.

Se consideră că o măsură de remediere este imposibilă atunci când Pierrot Decoratuini nu poate să asigure produse identice pentru înlocuire sau piese de schimb pentru reparare (această situație este incidentă în cazuri excepționale – spre exemplu, atunci când lipsesc utilajele necesare și nu pot fi procurate în timp util).

Orice reparare sau înlocuire a Produselor va fi făcută în cadrul unei perioade de timp rezonabile, luându-se în considerare natura Produselor și complexitatea operațiunilor de remediere, dar nu mai  mult de 15 zile calendaristice de la data la care ați predat Produsul către Pierrot Decoratiuni.

 

Pentru efectuarea măsurilor de remediere, Pierrot Decoratiuni nu va putea percepe consumatorului nicio plată suplimentară, incluzând: costurile de livrare, de transport, costurile de manipulare, de diagnosticare, expertizare, demontare și montare, manoperă, valoarea materialelor și ambalare.

 

Pentru orice alte întrebări, vă rugăm să ne contacta și online la adresa de e-mail: office@pierrot.ro.

 

Aspectele ce țin de prelucrarea datelor cu caracter personal în contextul exercitării dreptului de retragere, a returnării/înlocuirii produselor ș.a. conform prezentei Politici de retur sunt descrise în Politica de confidențialitate PIERROT DECORATIUNI disponibilă aici.

To Top